Help mijn Chickenguard werkt niet meer - De Automatische Kippenhok Opener tegen vossen en marters. Beveilig uw kippen snachts automatisch met onze hokopener!

Ga naar de inhoud

Help mijn Chickenguard werkt niet meer


Eerste hulp bij defecte Chickenguard toestellen:

Er moeten 4 AA Alkaline batterijen (bij voorkeur van een kwalitatief merk, bvb Varta, Panasonic, Energizer) in het toestel zitten en geen 2. De zwarte batterijhouder dient uit het Chickenguard toestel te worden getrokken want aan de achterkant van deze houder zitten ook nog 2 batterijen. Duracell batterijen zijn af te raden omdat deze een iets ander formaat hebben en daardoor een slecht contact kunnen geven en ze kunnen ook niet goed tegen de kou. Herlaadbare batterijen zullen slechts een paar weken of helemaal niet functioneren. Indien uw scherm niet oplicht of slechts blauw is en/ of er een rood lampje brandt dan duidt dit op te lage batterijspanning. Let op: zelfs in een pakket nieuwe batterijen kan er steeds een defecte batterij aanwezig zijn.
Klik de kabel ,komende van het scherm, goed vast in de batterijhouder anders zal er ook niets op het scherm verschijnen. Soms helpt het ook om eens aan uw batterijen te draaien wanneer ze in de houder zitten.

U kan best eens kijken binnen in het toestel of het touw nog tussen de 2 wieltjes zit en niet ernaast terecht is gekomen. Ook moet het touw van voor naar achter om de as gewikkeld zijn en het mag geen knopen vertonen
Dit kan ervoor zorgen dat uw toestel niet correct functioneert.

 
 
 Indien het touw niet correct zit kan u dit makkelijk opnieuw plaatsen door 4 vijsjes los te maken die rond de wieltjes zitten. Daarna kan u het U vormige plastiek onderdeel verwijderen. Schroef daarna het vijsje los waarmee de zwart/rode kabel vastzit. Daarna kan u de motor uit het toestel heffen en het touw makkelijk op de correcte wijze terug opwinden

Hebt u het rood/zwarte kabeltje komende van de motor terug op de correcte plaats geklikt aan de achterkant van het deksel. ( daar waar staat motor red/black)
Zwart bovenaan en rood onderaan. Indien deze kabel niet is aangesloten, zal uw scherm wel oplichten en kan u door het menu scrollen, maar de motor zal niet reageren. Indien u deze kabel omgekeerd aansluit zal uw deur naar boven gaan wanneer u op de pijl naar beneden drukt en zal uw deur naar beneden gaan wanneer u de op pijl naar boven drukt

 
Kijk ook na of de instelling ‘openen’ niet op ‘manueel’ staat , maar op ‘sensor ‘ of ‘timer’. Indien deze op manueel staat kan dit soms een storing geven tijdens het kalibreren van de deur.
Het is ook belangrijk om uw deur te kalibreren met het deksel dicht, anders zal de deur op het einde van de kalibratie niet naar boven gaan. Wanneer u de deur in de hoogste stand positioneert bij het kalibreren moet u steeds ten minste 6 cm ruimte laten tussen uw deur (of bij een zelfsluitende deur is dit de bovenkant van het zwarte stokje dat uit de deur komt) en het chickenguard toestel of een eventuele geplaatste katrol. De deur kan de ene keer wat hoger komen dan de andere keer en indien u te weinig spatie laat ,dan kan de deur tegen het toestel of een katrol worden getrokken en dan gaat de motor in veiligheidsmodus en zal er op uw scherm ‘deur geblokkeerd’ staan. Dan moet u de deur opnieuw kalibreren en voldoende spatie laten.
 
Uw deur moet ook zeer los zitten in de geleiders. Indien u de deur met de hand omhoog heft moet dit zeer vlot gaan en indien u de deur loslaat, mag deze nergens stremmen, maar moet ze vlot naar beneden schuiven.
 
U kan ook een reset van het toestel uitvoeren, te bekijken via volgende link:

 
https://www.youtube.com/watch?v=pTnOY3o-QAg

Na de reset moet u alles wel opnieuw instellen.

 
Indien u een Chickenguard extreme hebt dan kan u nakijken of de motor duty cycle op 255 staat. Hoe u dit kan doen kan u bekijken via onderstaande link:

 
https://youtu.be/Tl5EogiNqFc

 
Indien uw toestel nog niet werkt ondanks deze aanwijzingen , neem dan een foto van de binnenkant van uw toestel (waarop alle aansluitingen duidelijk zichtbaar zijn) en een foto van uw gehele opstelling (chickenguard + deur) en stuur deze door via mail naar  info@fliks.be


Terug naar de inhoud